Wasvoorschriften

De kleding die wij bij Koko verkopen is gemaakt van prachtige materialen. Het zou dan ook zonde zijn als uw nieuwe kledingstuk door verkeerde verzorging onnodig slijt of kapotgaat. Daarom geven wij op deze pagina een uitgebreid overzicht van stoffen en hoe deze het beste te behandelen. Hierdoor kunt u nog langer genieten van onze mooie kleding!


Acryl

Acryl is een kunstmatig zachte en luxueuze stof met het gevoel van wol.

Wassen in de wasmachine met wasverzachter. Dit zorgt ervoor dat de stof minder statisch wordt. Fijnere kledingstukken met de hand wassen in warm water. 


Kasjmier

Kasjmier is een luxueuze stof die voorzichtig moet worden behandeld.

Wassen met handwas in lauw warm water met milde wasverzachter of shampoo. Niet uitwringen, maar het water voorzichtig uit de stof knijpen. Leg het kledingstuk plat op een schone handdoek om aan de lucht te laten drogen. Om de vorm van het kledingstuk te behouden is het beter om het kledingstuk op te vouwen dan om een aan kledinghanger te hangen.


Corduroy 

Kledingstukken van deze stof beter niet strijken, de ruwe ribbel kan dan platgestreken worden.


Fleece

Wassen op een niet te hoge temperatuur, direct na het wassen uit de wasmachine halen. Op deze manier behoudt het materiaal zijn textuur. Fleece blijft er het beste uit zien als het aan een kledinghanger aan de lucht droogt. Stop het dus niet in de droger.


Leer

Wanneer goed behandeld, kan leer vele jaren meegaan. Over het algemeen kunnen vlekken op leer gemakkelijk verwijderd worden door de stof af te nemen met een vochtige doek. Voor hardnekkige vlekken raden wij aan een leer cleaner spray te gebruiken. Sommige soorten leer kunt u op de hand wassen door deze te laten weken in een bak met afwasmiddel. Hang het kledingstuk aan een hanger om deze aan de lucht te laten drogen. 


Linnen

Was je linnen kledingstukken met de hand met een mild wasmiddel of in een wasmachine op een handwasprogramma. Linnen kreukt gemakkelijk, het is dus beter om uw linnen kledingstukken liggend of aan een kledinghanger te laten drogen.


Tencel

Gebruik een warm programma om uw tencel te wassen. Spoel het na met koud water en droog op een delicaat droogprogramma. Houd er rekening mee dat je kleding tijdens de eerste keer drogen tot 3 procent kan krimpen. Tencel kan stijf worden als het aan de lucht wordt gedroogd. Verzacht de stof weer door het kledingstuk met een zachte handdoek in de droger te stoppen op een lage temperatuur.


Modal

Sommige modal kledingstukken zijn delicaat en moeten met de hand in koud water worden gewassen met een mild wasmiddel. Wikkel fijnere kledingstukken in een schone handdoek om uit te wringen en laat dan liggend drogen. Hang het kledingstuk niet aan een hanger maar vouw deze op. Robuustere stukken kunnen gewassen worden op een fijnwasprogramma op lage temperatuur. Vlekken kunnen het best verwijderd worden door het in te wrijven met een mild wasmiddel. Strijk de stof op een lage temperatuur.


Nylon

De meeste nylon items kunnen in de wasmachine worden gewassen en op lagere temperaturen in de droger. Door drogerdoekjes toe te voegen in de trommel kunt u voorkomen dat de nylon statisch wordt. 


Rayon

Rayon kreukt eenvoudig en kan uitrekken als het nat is en krimpen bij een te hoge temperatuur. Daarom raden wij het aan uw kledingstukken met de hand te wassen. Om het kledingstuk te drogen kunt u het voorzichtig uitschudden en aan de lucht te laten drogen. Als u het kledingstuk wilt strijken, doe dit dan binnenstebuiten en op een lage temperatuur.  


Satijn

Satijnen kledingstukken kunnen het best met de hand gewassen worden of met een fijn wasprogramma. Was satijn ook nooit op een hoge temperatuur, warm water kan satijn tot 20 procent laten krimpen. Wring het kledingstuk niet uit want dan verliest het zijn vorm. Leg het in een droge handdoek en rol deze op om het overtollige water te verwijderen. Rol de handdoek vervolgens uit en leg het kledingstuk plat om het aan de lucht te laten drogen. 


Zijde

Zijde is redelijk eenvoudig schoon te maken. Was zijden kledingstukken met de hand met koud water en een mild wasmiddel. Rol het kledingstuk in een droge handdoek om het overtollig water te verwijderen. Laat het daarna aan de lucht drogen. Gebruik een koud strijkijzer om het kledingstuk te strijken. Alcohol in crèmes en parfums kunnen vlekken achterlaten.


Suède 

Bescherming en voorzichtigheid zijn belangrijk voor het mooi houden van suède. U kunt uw suède beschermen met een goede, beschermende spray. Voor het verwijderen van vlekken kunt u een leerreiniger gebruiken. Gebruik suèdeborstels om vuil los te maken en vlekken te verwijderen. Wij raden het aan uw suède kledingstukken niet te strijken, in plaats daarvan kunt u het kledingstuk aan een kledinghanger uithangen. Voor grondige reiniging kunt u uw suède kledingstuk naar de stomerij brengen.


Tule

Tule moet voorzichtig worden behandeld. Het kan alleen op de hand worden gewassen mengt een zachte zeep. Laat de stof aan de lucht drogen.


Fluweel

Wij raden het aan uw fluwelen kledingstukken te laten stomen. Om vlekken te verwijderen gebruikt u een vochtige doek om voorzichtig op de vlek te deppen. Fluweel moet op de hand worden gewassen met een mild wasmiddel. Leg het natte kledingstuk plat op een rek om aan de lucht te laten drogen.


Denim 

1.     Was uw jeans zo min mogelijk

2.     Was denim kledingstukken altijd binnenstebuiten 

3.     Was met gelijke kleuren (of apart), want denim kan afgeven

4.     Gebruik alleen koud water

5.     Gebruik een wasmiddel voor de fijne was

6.     Stop je jeans niet in de droger, maar hang hem altijd op.